Αερογέφυρα Τριλόφου – Φανάρια

Project Description

Μετά από μια περίοδο περιορισμένων δραστηριοτήτων μας λόγω καλοκαιριού, οι Εθελοντές Καρδίας επιστρέψαμε με μια δράση “ξεμουδιάσματος” σε τμήμα του κόμβου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Μουδανιών στην αερογέφυρα προς Τρίλοφο και Κάτω Σχολάρι.

Επικεντρωθήκαμε στην συλλογή απορριμάτων στον δρόμο που όδηγεί στο ρεύμα προς Χαλκιδική και στο αυτοσχέδιο πάρκινγκ που υπάρχει στην αρχή της γέφυρας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας λόγω της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ο όγκος των σκουπιδιών ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Πλαστικά κυρίως μπουκάλια και ποτήρια αλλά και γυάλλινα, μεταλλικά και οτι αλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Σκουπίδια “δεκαετιών” μιας και αμφιβάλουμε αν καθαρίστηκε ποτέ το μέρος. Πολλά απο αυτά μπλεγμένα μέσα στην βλάστηση και μισοθαμένα στο χώμα, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολή την συλλογή τους.

Δεκαέξι (16) άτομα συνολικά, μέλη της ομάδας των Εθελοντών Καρδίας ενισχυμένη από κατοίκους του χωριού που έσπευσαν στο κάλεσμα μας, κατάφερε να συγκεντρώσει τριάντα πέντε (35) μέγάλες σακούλες απορριμάτων καθώς και ογκώδη αντικείμενα όπως προφυλακτήρες λάστιχα φελιζόλ οικοδομής κ.α.

Θελουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο καλεσμα μας και κυρίως τα νέα παιδιά που συμμετέχουν σε τετοιες δράσεις, και αυτο ειναι το σημαντικό μιας αυτά αποτελούν την ελπίδα για να ζήσουμε πια μέρα που δεν θα υπάρχουν σπουπίδια για να μαζέψουμε. Να τονίσουμε την σημασία αυτής της βοήθειας μιας και κανείς δεν περισσέυει σε αυτή τη μάχη με τα σκουπίδια

Πλέον οι δράσεις μας θα πυκνώσουν και θα ενημερώνεστε εγκαιρα για αυτές. Η βοήθειά σας ειναι πολύτιμη

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...