Η αρθρογραφία μας

μητέρα φύση
12
Απρ

Φύση

Τι είναι άραγε η φύση ; Η φύση, με την ευρύτερη της έννοια, αναφέρεται στο φαινόμενο του φυσικού κόσμου και της ζωής γενικότερα. Το φυσικό περιβάλλον είναι το σπίτι κάθε ζωντανού οργανισμού πάνω στην Γη.

Όμως ο άνθρωπος έχει αρχίσει να διαταράσσει την φυσική τάξη των πραγμάτων. Kάθε χρόνο πάνω από 15 δισεκατομμύρια δέντρα κόβονται ή καίγονται με αποτέλεσμα την αύξηση των πλημμυρών, την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα και φυσικά την μείωση του οξυγόνου. Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε να φυτεύουμε δένδρα ώστε να αποφευχθούν τέτοιες τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές και να επανέλθει η ισορροπία. Όμως δεν φτάνει μόνο η δενδροφύτευση, σημαντικός παράγοντας είναι η λανθασμένη γεωργία.

“Διαβάστε επίσης το άρθρο μας για τον Εθελοντισμό

Μητέρα φύση και χημικά

Ο άνθρωπος εδώ και αιώνες οργώνει την Γη και τη μολύνει με χημικά με αποτέλεσμα την απερήμωση της. Απερήμωση σημαίνει η μετατροπή του χώματος σε σκόνη. Σε μία χούφτα χώμα υπάρχουν πιο πολλοί μικροοργανισμοί από τους ανθρώπους που έχουν ζήσει πάνω στη Γη. Εξαιτίας του οργώματος του χώματος και του συστηματικού ψεκασμού με χημικά καταστρέφονται οι μικροοργανισμοί με αποτέλεσμα την μετατροπή του σε σκόνη (μη καλλιεργήσιμη γη). Τα φυτά είναι η σωτηρία της Γης. Τα φυτά τραβάν το διοξείδιο του άνθρακα μέσα στο έδαφος , εκεί οι μικροοργανισμοί τρέφονται με το διοξείδιο του άνθρακα και παράγουν θρεπτικές ουσίες για τα φυτά . Με απλά λόγια το χώμα είναι η μεγαλύτερη αποθήκη διοξειδίου του άνθρακα.

Πρέπει να αλλάξουμε την γεωργία μας , να σταματήσουμε τα χημικά , να σταματήσουμε το όργωμα. Υπάρχουν μηχανήματα ώστε το όργωμα να μην είναι απαραίτητο. Επίσης η κοπριά από τα ζώα είναι το φυσικό λίπασμα της φύσης όπως και η κομποστοποίηση η οποία εκτός ότι μετατρέπει φυτικά υπολείμματα σε θρεπτικό χώμα , μειώνει και τα σκουπίδια του κάθε σπιτιού.Σας προτείνουμε να δείτε το ντοκιμαντέρ <<Φίλα το χώμα>> το οποίο εξηγεί την απερήμωση της Γης και δίνει λύσεις.

Τι νερό πίνουμε;

Όμως ας μην πηγαίνουμε τόσο μακριά ας δούμε τι συμβαίνει στις βρύσες των σπιτιών μας. Όλα αυτά τα χημικά που ψεκάζονται στις καλλιέργειες, τα σκουπίδια που πετάμε κάτω και όλο και αυξάνονται και οι τάφοι πυρηνικών αποβλήτων, μολύνουν τα υπόγεια ύδατα και κατά συνέπεια και το νερό που πίνουμε. Με τον όρο ρύπανση υδάτων εννοούμε κάθε άμεση ή έμμεση εισαγωγή ουσιών ή ενέργειας στο υδάτινο περιβάλλον που έχει βλαβερή επίδραση στους οργανισμούς, είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία και τέλος αλλοιώνει την ποιότητα του νερού και υποβαθμίζει τις δυνατότητες χρήσης του.

Απερήμωση, αποψίλωση των δασών, ανεξέλεγκτη γεωργία, πεταμένα σκουπίδια ΠΑΝΤΟΥ, μόλυνση των υδάτων. Όλα αυτά συντελούν στον θάνατο της Γης, του σπιτιού μας. Γιατί να πάμε στον Άρη όταν μπορούμε να σώσουμε τον δικό μας παράδεισο την Γη;

Mπορούμε να αλλάξουμε συνήθειες χρόνων;

Όταν διαβάσετε αυτό το άρθρο ίσως σας βάλει σε σκέψεις όπως όταν βλέπουμε μια ωραία ταινία ή ένα βιβλίο. Αλλά πλέον δεν έχουμε χρόνο για σκέψεις, τα λάθη των προηγούμενων γενιών μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Πρέπει να δράσουμε. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τρόπο ζωής, πάρτε μια σακούλα όταν βγείτε βόλτα και μαζέψτε και από ένα σκουπίδι, μην ρίχνετε χημικά στην γη ψάξτε άλλες μεθόδους, αποφεύγετε τα πλαστικά μιας χρήσης, φυτέψτε ένα δένδρο, σταματήστε το όργωμα, γίνεται οι ήρωες της Γης. Πρέπει να σταματήσουμε να μολύνουμε και να αφήσουμε την φύση και τον πλανήτη να ξαναγεννηθεί.

Γίνε και εσύ ο εθελοντής και νιώσε τον παλμό. Βοήθα χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα, και κάνε ένα άνθρωπο χαρούμενο. ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΓΗ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ !!!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...